Следродилен сектор е разположен на третия етаж на болницата – крило “Б”. В него настанявяме нормално родилите жени заедно с техните деца.

Достъпът до сектора е през Родилна зала. Непосредствено след раждането превеждаме бебето за два часа в Постинтензивен неонатологичен сектор, където е под наблюдение на детските лекари и сестри. След като наблюдаваме два часа майката в Родилна зала, я настаняваме в болничната й стая в сектор Следродилен, донасяме при нея и детето й.

Медицинските грижи в сектора сме организирали така, че денонощно в него дежури акушерка, която се грижи за майките и детска сестра, която се грижи за децата. Те са непрекъснато сред пациентките, отговарят на въпросите им, помагат им да закърмят децата си, обучават ги да ги къпят, обличат, оводняват, с една дума – подготвят ги за грижите, които трябва да полагат сами у дома. Денонощно в сектора дежури и санитар, който поддържа отличното хигиенното състояние на базата.

В Следродилен сектор са разположени: постинтензивен неонатологичен сектор, манипулационна, акушерски пост, дежурен лекарски кабинет – неонатолози.

Цялото крило е основно ремонтирано и предлага отлични условия и хигиена. Болничните стаи са просторни и слънчеви, с по две или три легла. Всяка разполага с телевизор и мивка, а част от тях и със собствен санитерен възел.

След изписване на родилката и новороденото извършваме дезинфекция на стаята, след което я почистваме основно и едва тогава тя може да бъде използвана отново. Със стриктното спазване на тази програма гарантираме на пациентките си свеждане на вътреболничните инфекции до минимум.

Желаещите могат да използват VIP стаясрещу заплащане.

Престоят след нормално раждане е тридневен, ако проблем в състоянието на родилката или новороденото не налага той да бъде удължен. Изписването започва всеки ден в 11:30 ч на 4-ти етаж в залата за изписване.

Заради сигурността на пациентките и новородените деца, свиждане в сектора не се допуска с изключение на VIP стаята, в която със съответното изолационно облекло е позволено посещение между 17:00 и 19:00 ч.

На пациентките е осигурена храна за закуска, обяд и вечеря. Болницата предлага допълнително хранене чрез кетъринг по меню срещу предварителна заявка и заплащане.