Родилна зала е разположена на третия етаж на болницата – крило “В”, като входът за бъдещите майки е откъм Спешно приемно отделение – етаж втори.

Достъпът до Родилна зала на болница “Пловдив” е неограничен, приемът е денонощен. Тя е предпочитана от много пациентки от Асеновградски, Карловски, Хасковски, Смолянски и др. региони на страната. Поради квалифицирания персонал и наличието на Интензивен сектор за новородени деца и Отделение за недоносени деца, оборудвани със съвременна апаратура, тук са съсредоточени голяма част от рисковите и преждевременни раждания.

Родилна зала на болница “Пловдив” е самостоятелно обособен сектор, в който се приемат единствено бременни, на които предстои раждане – както по нормален, така и по оперативен път. Престоят в него включва самото раждане и първите два часа след него, след което настаняваме родилката в съответния слeдродилен сектор. Раждането е напълно безплатно за пациентката, тъй като е по клинична пътека, заплатена от Здравната каса.

Секторът включва:

  • предродилна зала
  • два родилни бокса за нормални раждания
  • един родилен бокс за рискови раждания
  • една родилна зала за раждане в присъствие на съпруг
  • една септична родилна зала
  • една операционна зала за раждане чрез Цезарово сечение
  • както и всички необходими помещения, подпомагащи дейността – стерилизационна, санитарни възли, акушерски пост, дежурен лекарски кабинет и пр.

Родилна зала разполага със съвременна апаратура: ехограф, кардиотокографи, перфузори, Луксозните родилни легла с възможност за електрическо коригиране на височина и позиции, осигуряват удобство в периода на изгонване.

В Родилна зала денонощно работи екип от двама акушер-гинеколози и две акушерки, едната от които е и операционна акушерка, както и двама санитари (единият – операционен санитар). Тази организация позволява при необходимост от спешно секцио, то да бъде започнато веднага и гарантира благоприятния изход за родилката и новороденото. На всяко раждане, включително и през нощта, присъства специалист-неонатолог, а при необходимост от възстановяване на родовите пътища – и анестезиолог с анестезиологична сестра.

Всяко раждане се обезболява медикаментозно, а желаещите да получат епидурална анестезия е необходимо да се консултират с приемащия лекар.За първи път в страната АГ Пловдив предлага обезболяване чрез иновативната ТЕНС технология.

Политиката на АГ Пловдив е насочена към стимулиране на българските мъже да подкрепят съпругата си по време на един от най-вълнуващите моменти в живота на семейството – раждането на детето. Именно затова предлагаме на бъдещия татко да присъства на раждането без да е необходимо да заплаща нищо. От момента на приемане на съпругата му в Родилна зала до настаняването й в Следродилен сектор той има възможността да е до нея в отделена от другите родилна зала, да й помага, дори му предоставяме възможността ако желае да пререже пъпната връв на бебето.

Пациентките, които са решили да съхранят стволови клетки на децата си трябва да имат предвид, че могат да разчитат на нашите екипи – те имат нужния опит за вземането им.

Освен от професионализма на персонала и добрата организация на работа, Вашата и на Вашето новородено дете сигурност е гарантирана и от голямото болнично заведение, разполагащо с всички необходими подсигуряващи звена: мощна лаборатория, ОАРИЛ, кръвен център, кардиология и пр., както и на квалифицирани специалисти във всяка област, които могат да бъдат използвани при възникнало усложнение

Като прибавим и предимството от: напълно обновената наскоро база, перфектното санитарно-хигиенно състояние на Родилна зала, както и отличното обслужване с нескрито самочувствие Ви я препоръчаме като едно от най-добрите места за раждане в страната.

Екипите ни са в непрекъсната готовност, поради което, за да постъпите за раждане при нас не е необходима предварителна регистрация. Задължително е представянето на документ за самоличност.

i4d26ab8c65491 i4d26adf6049e4 i56b4d555c12db