Самостоятелно обособен, секторът за рискова бременност е разположен на третия етаж на болницата крило “А”.
В него е оборудван кабинет за функционална диагностика, разполагащ със:
  • съвременен ехограф
  • ЕКГ апарат
  • 2 кардиотокографа (за запис сърдечната дейност на плода)
  • амниоскоп
– т.е. цялата необходима за проследяване на проблемната бременност апаратура.

За пациентките ни, които се нуждаят от 4D ехография и доплер, болницата разполага с нов модерен 4D апарат. В сектора са базирани и манипулационна, акушерски пост, дежурен лекарски кабинет.

В Патологична бременност приемаме пациентки от цялата страна, без да е необходимо предварително обаждане или резервация. Плановият прием се извършва преди обяд в Приемен АГ кабинет, а достъпът за спешните случаи е денонощен.

Осъществяваме диагностика и стационарно лечение по клинични пътеки на всички проблеми на бременността, независимо от срока й, както и на придружаващите я заболявания. Поради това, че в болница “Пловдив” се намира единственото за Южна България Отделение за недоносени деца, към нас се насочват пациентките със заплашващо и предстоящо преждевременно раждане.

Медицинските грижи за бременните ни пациентки са поверени на секторен лекар, който познава проблемите им, ежедневно следи състоянието им и те могат да разчитат на него по време на целия си болничен престой. Екип квалифицирани акушерки обслужват единствено пациентките в Патологична бременност на непрекъснат работен график. Заедно с тях денонощно за хигиената в сектора се грижи дежурен санитар.
Легловата база е ремонтирана основно преди 2 години. Включва просторни и хигиенични стаи с по две или три удобни легла. Всяка от тях е с телевизор и мивка, а някои – със собствен санитарен възел. Хигиената в сектора е на изключително високо ниво.

Режимът на бременните е свободен – извън часовете за визитация и манипулации, те могат да напускат сектора с разрешение на дежурната акушерка, да се разхождат в парка на болницата, да се срещат с близките си. Свиждане в сектора се допуска само за пациентки, които са на режим “на легло”.
На пациентките е осигурена храна за закуска, обяд и вечеря. Допълнително болницата предлага хранене чрез кетъринг по меню срещу предварителна заявка и заплащане.